v

menu

10 βασικοί κανόνες περιποίησης σώματος! Τους γνωρίζεις;




Βάλε λάδι και πριν το ντους!


Τα τελευταία καναδυό χρόνια τα λάδια έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και τα έχουμε αγαπήσει αρκετά. Όμως, να κάτι που δεν ήξερες γι'αυτά: το απλώνεις μετά το ντους σε βρεγμένη επιδερμίδα αλλά τους χειμερινούς μήνες που θα έρθουν πρέπει να το απλώνεις και πριν σε στεγνή επιδερμίδα. Άκουσε το λόγο: η επιδερμίδα μας έχει το λεγόμενο υδρολιπιδικό φιλμ που αποτελείται από έλαια που δρουν προστατευτικά ως προς το δέρμα. Όταν το Χειμώνα κάνουμε μπάνιο με πολύ ζεστό νερό τα έλαια λιώνουν και η επιδερμίδα μας αφυδατώνεται και "σκάει". Άρα βάζοντας ένα δεύτερο στρώμα ελαίων από πριν αυτό δεν θα συμβεί!
Λάδι Nuxe Prodigieuse (€18.00).


Κάνε περισσότερο αφρό!


Αν σου αρέσει ο πλούσιος αφρός μπορείς να επενδύσεις σε ειδικές πετσέτες που κάνουν και μικροαπολέπιση. Έτσι, πολύ απλά να σου πω ότι καθημερινά διώχνεις ένα πολύ μικρό στρώμα επιδερμίδας και έτσι το σώμα σου είναι πάντα λαμπερό και η επιδερμίδα σου ποτέ θαμπή!
Pink Recycled Body Polisher, The Body Shop (€3.00).


Βοήθησε την μικροκυκλοφορία σου (και την κυτταρίτιδα)!


Υπάρχει ένα φανταστικό tip που το κάνουν πολλές διάσημες και το tip αυτό κάνει α) απολέπιση χωρίς προϊόν β) βοηθά την μικροκυκλοφορία γ) διώχνει τις τοξίνες δ) "σπάει" την κυτταρίτιδα! Ποιο είναι το tip; Πάρε μια βούρτσα σώματος και τρίψε με απαλές κυκλικές κινήσεις από τα πέλματα προς το λαιμό. Κάνε αυτό το tip μια φορά την εβδομάδα και θα μας θυμηθείς!
Κlapp Iconi Brush (€54.00), Beauty-hall


Κάνε απολέπιση!


Μια φορά την εβδομάδα κάνε απολέπιση στο σώμα σου. Αυτό θα βοηθήσει να φύγουν τα νεκρά κύτταρα, να ανοίξουν οι πόροι και να ανανεωθεί η εξωτερική στοιβάδα της επιδερμίδας σου. 
Klapp Repagen Body Micro Peeling (€36.00)


Μια φορά την εβδομάδα κακόμαθε τον εαυτό σου!


Το μπάνιο πέρα από την υγιεινή σου μπορεί να σε χαλαρώσει. Μια φορά την εβδομάδα, συνήθως προς το τέλος της, κάνε αυτό το δώρο στον εαυτό σου: γέμισε την μπανιέρα σου με αφρόλουτρο και ζεστό νερό, άναψε κεριά και χαλάρωσε!
Κερί Le Redoute Diptyque (€65.00), Attica


Βάλε οπωσδήποτε body lotion μετά από κάθε ντους!


Θα άφηνες μέρες να περάσουν χωρίς να βάλεις κρέμα στο πρόσωπό σου; Τότε γιατί να το κάνεις στο σώμα σου; Με το νερό, και ειδικά το ζεστό που θα χρησιμοποιείς όσο πλησιάζουμε προς τον Χειμώνα η επιδερμίδα αφυδατώνεται και έχει πράγματι ανάγκη από ενυδάτωση μετά. Τώρα, αν δεν αντέχεις την αίσθηση του body lotion που κολλάει πάνω στα ρούχα υπάρχουν προϊόντα με λεπτόρρευστες υφές που στεγνώνουν εύκολα κι έτσι δεν θα έχεις θέμα!
Laura Mercier Body & Bath tarte au citron souffle body cream (€55.00). Στο attica.


... Κι αν βαριέσαι


Υπάρχουν λύσεις οπότε δεν έχεις κανένα άλλοθι για την τεμπελιά σου! Και υπάρχουν και προϊόντα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις μέσα στο μπάνιο! 
Conditioner σώματος για ενυδάτωση και σύσφιξη μέσα στο ντους, Nivea Q10 (€8.00).


Μην ξεχνάς το προϊόν για την κυτταρίτιδα!


Μόνο και μόνο το γεγονός ότι την καλύπτεις κάτω από τα ρούχα δεν σημαίνει ότι δεν είναι εκεί! Επίσης, να σου θυμίσω ότι ο καιρός περνάει γρήγορα και χωρίς καλά- καλά να το καταλάβεις θα έρθει καλοκαίρι και θα τρέχεις τελευταία στιγμή! Άρα, μετά το βραδινό σου ντους, άπλωσε οπωσδήποτε ένα προϊόν τοπικά. 
Ενισχυμένος ορός αναδιαμόρφωσης για την χαλάρωση και την κυτταρίτιδα, Rose Pepper της Apivita.


Να προσέχεις το conditioner!


Πολλά κορίτσια υποφέρουν από ακμή στην πλάτη (κάνει καριέρα και ως bacne κι εδώ μπορείς να διαβάσεις περισσότερα). Για να την αντιμετωπίσεις θα πρέπει σίγουρα να επισκεφτείς τον δερματολόγο σου, αλλά κι ένα βασικό tip ώστε να μην βγάζεις σπυράκια στην πλάτη είναι και αυτό: λούσε πρώτα τα μαλλιά σου και ξέβγαλε το conditioner κι έπειτα προχώρησε στο σώμα. Όταν βάζεις conditioner, συνεχίζεις με το σώμα σου και επιστρέφεις στα μαλλιά για να ξεπλύνεις το αφρόλουτρο τα υπολείμματα του conditioner θα τρέξουν στην πλάτη και θα φράξουν τους πόρους. Απόφυγέ το!
Όμως, το conditioner Perfect Hydration από το Pantene Pro-V θα το αγαπήσουν τα μαλλιά σου!


Μην αμελείς τα άκρα σου!


Τα πέλματά σου πρέπει να είναι ενυδατωμένα και πάντα περιποιημένα! Το γεγονός ότι πλέον φοράς κάλτσες δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει τίποτα από κάτω! Μπορείς να επενδύσεις σε μια κρέμα ποδιών ή αν βαριέσαι να μπαίνεις στην διαδικασία κάθε βράδυ υπάρχουν κάτι υπερφανταστικές κάλτσες εμποτισμένες με κρέμα. 
Thirsty Feet Moisture Socks, The Body Shop (€9.00). 

0 σχόλια: