v

menu

MAKIGIAZ INFO: Ποιο είναι το σωστό μακιγιάζ για το σχήμα των ματιών σου?




Αμυγδαλωτά μάτια


To αμυγδαλωτό είναι το ιδανικότερο σχήμα ματιών σύμφωνα με τους make up artist. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι μπορείς να το μακιγιάρεις όπως θες, χωρίς να ακολουθήσεις διορθωτικές κινήσεις και συγκεκριμένα tips. Ο Γιάννης Μιχαηλίδης προτείνει: "αυτό που θα έκανα εγώ στα αμυγδαλωτά μάτια είναι μια πολύ φυσική, nude σκιά στο κινητό βλέφαρο και μια πολύ λεπτή γραμμή στις βλεφαρίδες. Έπειτα με ένα παχύ πινελάκι στην γωνία θα του έδινα μια φωτοσκίαση κατά μήκος του socket, δηλαδή στο κόκκαλο του ματιού". 



Στρογγυλά μάτια


Αν έχεις στρογγυλά μάτια απόφυγε να τονίσεις το κέντρο του άνω και κάτω βλεφάρου διότι με τον τρόπο αυτό θα τονίσεις ακόμη περισσότερο το στρογγυλό τους σχήμα.
Αυτό που κάνεις είναι να τονίσεις αρκετά την εξωτερική γωνία, δηλαδή να κάνεις με ένα μολύβι ένα ξαπλωτό “ν” στο τελείωμα του πάνω βλεφάρου το οποίο να κλείνει προς τα μέσα στο κόκκαλο και το οποίο θα σβήσεις με ένα πινέλο. Εκεί πρέπει να είναι το πιο σκούρο σημείο. Έτσι αυτομάτως από στρογγυλά κάνεις τα μάτια σου λίγο πιο αμυγδαλωτά. Μάσκαρα βάζεις σε όλο το μήκος αλλά τονίζεις περισσότερο από τη μέση της βλεφαρίδας και έξω. Δύο- τρία τουφάκια ψεύτικες βλεφαρίδες στις εξωτερικές γωνίες και τα μάτια σου δεν θα δείχνουν καθόλου στρογγυλά πια!



Μάτια με κοντινή απόσταση μεταξύ τους


Αν τα μάτια σου είναι πολύ κοντά μεταξύ τους και άρα και με τη μύτη σου, ουσιαστικά αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να απομακρύνεις το ένα μάτι από το άλλο. Ο τρόπος για να το πετύχεις αυτό είναι να φωτίσεις τις εσωτερικές γωνίες με μια ματ είτε λευκή είτε μπεζ- ροζ σκιά. Έτσι δίνεις την αίσθηση της απόστασης και τονίζεις παράλληλα την εξωτερική γωνία. Επίσης, για να δώσεις αυτό το εφέ των απομακρυσμένων μεταξύ τους ματιών βάψε με πιο σκούρες σκιές τις εξωτερικές γωνίες προεκτείνοντας μερικά εκατοστά και τοποθέτησε περισσότερη μάσκαρα στις εξωτερικές βλεφαρίδες. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, απόφυγε τη γυαλιστερή σκιά η οποία σε συνεργασία με το φως κάνει αυτό το δακρυσμένο- λιπαρό εφέ. 



Μάτια με μακρινή απόσταση μεταξύ τους


Σε αυτή την περίπτωση η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις πρέπει να είναι ακριβώς αντίθετη από την προηγούμενη. Αντί, λοιπόν, για μια ανοιχτή σκιά θα πρέπει να τονίσεις τις εσωτερικές γωνίες των ματιών σου με ένα σκούρο μολύβι και να το ντεγκραντάρεις βγαίνοντας προς τα έξω αλλά χωρίς να κάνει έντονη διαφορά, να είναι για παράδειγμα, σκούρο καφέ και μετά να είναι δέρμα. Επίσης, αν μπορείς τοποθέτησε 2-3 τουφάκια σε κοντό μέγεθος στις εσωτερικές γωνίες.



Καθοδικά μάτια


Τα καθοδικά μάτια είναι αυτά που πηγαίνουν προς τα κάτω στις εξωτερικές τους γωνίες, ακριβώς όπως αυτά που έχει η ηθοποιός Camilla Belle. Αν έχεις τέτοια μάτια θα πρέπει να κάνεις τις άκρες τους πιο ανοδικές και θα το πετύχεις με μολύβι ή eyeliner σε σκούρο καφέ ή μαύρο! Πάρε ένα πινελάκι και τοποθέτησέ το με τρόπο ώστε να περνά διαγώνια από το ρουθούνι και την εξωτερική γωνία του φρυδιού. Στην μέση της απόστασης από την εξωτερική γωνία του ματιού μέχρι το φρύδι σχημάτισε μια μικρή τελίτσα. Είναι το σημείο απ' όπου πρέπει να ξεκινά η γραμμή που θα σχηματίσεις στο κινητό βλέφαρο. Η γραμμή αυτή θα πρέπει να είναι πιο παχιά στην εξωτερική γωνία και να λεπταίνει όπως φτάνεις προς την εσωτερική. Έπειτα, τοποθέτησε μάσκαρα σε όλο το μήκος και ένα δεύτερο στρώμα μόνο στις εξωτερικές γωνίες των ματιών. Μην βάλεις καθόλου μάσκαρα στο κάτω βλέφαρο και γενικότερα απόφυγε όποιο ίχνος μακιγιάζ στην περιοχή γιατί κάτι τέτοιο θα κάνει τα μάτια σου πιο καθοδικά. 

0 σχόλια: