v

menu

PRODUCT + TIP : Πώς να έχεις τέλεια, ενυδατωμένα και καθόλου φριζαρισμένα μαλλιά τον Χειμώνα!


Η φάση είναι: ανεμοδαρμένα ύψη!


Τον Χειμώνα κάτι το κρύο κάτι οι χαμηλές θερμοκρασίες κάτι ότι φυσάει συνέχεια, τα μαλλιά σου αφθυδατώνονται, γίνονται ατίθασα και φριζάρουν. Stop! Έχουμε συγκεντρώσει εδώ κάποια θαυματουργά tips για να ξεχάσεις τι είναι φριζαρισμένα μαλλιά!


Μην ξανασκουπίσεις ποτέ τα μαλλιά σου με πετσέτα!


Το φριζάρισμα μπορεί να ξεκινήσει αμέσως μετά το λούσιμο. Ένα καλό tip που πιάνει στ' αλήθεια και που έχει δώσει ο Michael Braun (hair stylist της Priv. Το Priv είναι beauty application στο κινητό κι εδώ μπορείς να μάθεις περισσότερα) είναι μετά το λούσιμο να σκουπίζεις τα μαλλιά σου είτε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας είτε με ένα παλιό σου T-shirt. Μειώνεται η τριβή και τα μαλλιά δεν φριζάρουν. Πιάνει. Δοκίμασέ το!


Κάνε focus στο στέγνωμα


Όταν στεγνώνεις τα μαλλιά σου να έχεις πάντα μα πάντα μπροστά στο πιστολάκι το στόμιο. Βοηθάει τον αέρα να πέφτει στοχευμένα στην περιοχή που θέλεις να στεγνώσεις και μειώνει το φριζάρισμα.



Τσατσάρα+ λακ= L.F.E.


Αφού στεγνώσεις τα μαλλιά σου ψέκασε με λακ απευθείας πάνω σε μια λακ και χτένισε την ρίζα των μαλλιών σου. Έτσι θα βάλεις σε τάξη φύτρες που πετάνε.



Επένδυσε σε μια κρέμα ενυδάτωσης


Πιστεύεις ότι μόνο η επιδερμίδα σου και το πρόσωπό σου σκάει και αφυδατώνεται από το κρύο; Λάθος! Το ίδιο συμβαίνει και στα μαλλιά μας γι' αυτό και γίνονται ξηρά τον Χειμώνα. Και όσο πιο ξηρά τόσο πιο φριζαρισμένα. Γιατί, λοιπόν, να ενυδατώνεις με κρέμες μόνο την επιδερμίδα σου και όχι και τα μαλλιά σου; Επένδυσε σε μια κρέμα ενυδάτωσης μαλλιών την οποία θα απλώνεις και πριν το styling και μετά. Ένα προϊόν από αυτά που κάνουν όντως δουλειά είναι το Hydrating Styling Cream της Moroccanoil. Φαντάσου κάτι σαν... κρέμα χεριών για τα μαλλιά σου!


Βάλε... πάστα!


Υπάρχει μια ειδική κατηγορία προϊόντων περιποίησης μαλλιών, τα paste. Είναι συνήθως σε βαζάκια, παίνεις μικρή ποσότητα την οποία ζεσταίνεις ανάμεσα στα δάχτυλά σου και την τοποθετείς στο σημείο που θες. Για να τιθασεύεις, λοιπόν, το φριζάρισμα χρησιμοποίησε ένα τέτοιο προϊόν αντί μιας λακ η οποία περιέχει οινόπνευμα και θα αφυδατώσει και άλλο τα μαλλιά σου. Και είπαμε: όσο πιο αφυδατωμένα είναι τα μαλλιά σου τόσο πιο πολύ φριζάρουν. Δοκίμασε το Bold Move Dry από την Wella Professionals.



Ready- set


Αφού ολοκληρώσεις το στέγνωμα των μαλλιών σου με μια παλιά σου οδοντόβουρτσα χτένισε τοπικά σημεία που πετάνε. Αυτό το tip με την οδοντόβουρτσα το αγαπούν πολλοί hair stylists!



...(on the) Go!


Ο Michel Obadia είναι ένας από τους ιδιοκτήτες και master stylist του Pierre Michel Salon στην Νέα Υόρκη και σε ένα από τα ξένα sites ομορφιάς που διαβάζω συνεχώς έχει δώσει αυτό το φανταστικό και πάναπλο tip για το φριζάρισμα: Ψέκασε τις παλάμες σου με λίγο νερό και ένωσέ τις σαν να έχεις να δουλέψεις με ένα προϊόν. Έπειτα, πέρασε τοπικά τα σημεία που τα μαλλιά σου φριζάρουν. “Είναι τόσο απλό, κάνει δουλειά, κανείς δεν το έχει σκεφτεί πως το νερό μπορεί να κάνει θαύματα στο φριζάρισμα και επίσης είναι τέλειο για εκείνες τις φορές που δεν έχεις κάποιο προϊόν μαζί σου!”, λέει.


Βάλε lip balm στα μαλλιά σου!


Το lip balm μπορεί να τιθασεύσει τα τριχάκια που πετάνε από το φριζάρισμα με τον ίδιο τρόπο που μπορεί να το κάνει μια κρέμα κατά του φριζαρίσματος. Όταν είσαι εκτός και δεν έχεις κάποιο προϊόν hair styling μαζί σου βάλε στις άκρες των δαχτύλων σου λίγο lip balm και πέρασέ το τοπικά στα σημεία που τα μαλλιά σου φριζάρουν. 
The lip slip luxe lip blam, Sara Happ (€24.99). Καν'το δικό σου με ένα κλικ εδώ.



Κι αν τα παραπάνω δεν πιάσουν...


...Και αντιμετωπίζεις μια πραγματικά bad hair day, βάλε τον σκούφο σου ή ένα μάλλινο headband. 

0 σχόλια: