v

menu

HOW TO : Πώς να κάνεις ένα μακιγιάζ με λάμψεις χρησιμοποιώντας ΜΟΝΟ 4 προϊόντα!


What to know


Λατρεύω τις λάμψεις που σχηματίζονται στα πρόσωπα των μοντέλων. Και το συγκεκριμένο μακιγιάζ πρόκειται να γίνει το hit της άνοιξης αφού πρωταγωνίστησε στις πιο σημαντικές πασαρέλες όπως Chloe, Alexander Wang, Christopher Kane και Paul Smith. Πώς, όμως, δημιουργείται αυτό το effect υγείας χωρίς το αποτέλεσμα να δείχνει σαν να έχεις απλώς πολύ λιπαρή επιδερμίδα (αυτό μου συμβαίνει κάθε φορά); Ο Τάκης Μαυριγιαννάκης, official make up artist της Estee Lauder για την Ελλάδα, μας δείχνει πώς να πετύχουμε αυτό το μακιγιάζ χρησιμοποιώντας μόνο τέσσερα προϊόντα! Ποια είναι αυτά; Concealer, ορό, lip gloss και μολύβι χειλιών! Ναι! Όπως κατάλαβες δεν θα χρειαστούμε καν make up!

Βήμα 1


Τοποθετούμε αρκετή ποσότητα concealer κάτω από τα μάτια, στα πλαϊνά της μύτης και των χειλιών. Μην είσαι φειδωλή στην ποσότητα! Όσο περισσότερο προϊόν τοποθετήσεις τόσο πιο πολύ φως θα δώσεις στο πρόσωπό σου.

Βήμα 2


Αν η αίσθηση του make up σου φαίνεται πολύ βαριά στο πρόσωπό σου ή αν δεν διαθέτεις make up στην τσάντα σου, ακολούθησε το χρυσό tip του Τάκη Μαυριγιαννάκη: ανάμειξε 2-3 σταγόνες ορού όπως το Advanced Night Repair της Estee Lauder με μερικές σταγόνες concealer και άπλωσέ το στο πρόσωπό σου μέχρι τα αυτιά και τον λαιμό. Έτσι πετυχαίνεις μεγαλύτερη διάρκεια, πιο ενυδατωμένο αποτέλεσμα στο πρόσωπο, δεν επηρρεάζεται η κάλυψη και το μακιγιάζ βγαίνει πιο φυσικό.
 

Βήμα 3


Είχες φανταστεί ποτέ ότι χωρίς ν'απλώσεις make up το πρόσωπό σου θα αποκτούσε αυτή τη λάμψη; Κι όμως! Κι ένα extra tip που θα λατρέψεις: αν θέλεις extra λάμψη με ένα φαρδύ πινέλο make up άπλωσε ψηλά στα ζυγωματικά σου ενυδατική κρέμα. Προσοχή, όμως, γιατί το μείγμα δεν πρέπει να φτάνει πολύ χαμηλά στα χείλη γιατί έτσι δημιουργείται η εντύπωση μιας κουρασμένης επιδερμίδας. Ένας γενικός κανόνας είναι τα προϊόντα λάμψης να μπαίνουν στα σημεία που μας “βλέπει” φυσικά ο ήλιος.
 

Βήμα 4


Από την παλέτα Pure Color no 1 Extravagant της Estee Lauder παίρνουμε τις ανοιχτές αποχρώσεις και δημιουργούμε λάμψεις στα μάτια και ψηλά στα ζυγωματικά.

Βήμα 5


Τοποθετούμε το lip gloss σε όλο το κινητό βλέφαρο μέχρι και ψηλά στα φρύδια

Βήμα 6


Γεμίζουμε τα χείλη με ένα πορτοκαλί κραγιόν όπως το Double Wear Stay in Place Lip no10. Έτσι, το χρώμα στα χείλη μας θα παραμείνει σταθερό για περισσότερη ώρα.
 

Βήμα 7


Ολοκληρώνουμε με ένα κοραλλί lip gloss στα χείλη όπως το Pure Color no 48 Coral Sparkle από την Estee Lauder.
 

Το μακιγιάζ έχει ολοκληρωθεί!


Σε ελάχιστα βήματα και με μόλις τέσσερα προϊόντα έχουμε δημιουργήσει ένα πολύ υγιές και λαμπερό πρόσωπο. Αν, λοιπόν, αναρωτιέσαι ποια προϊόντα πρέπει να έχεις πάντα στην τσάντα σου κάνε μια λίστα με τα εξής: ορός, concealer, lip gloss, μολύβι χειλιών και είσαι έτοιμη να λάμψεις!

 
Από την Νατάσα Μπερέκου
Φωτογράφος: Χρήστος Πρεντουλής

0 σχόλια: