v

menu

Λεξικό ομορφιάς: τι σημαίνει contouring, strobing, hun και άλλες άγνωστες λέξεις!





Contouring


Τεχνική μακιγιάζ που έγινε πολύ διάσημη εξαιτίας της Kim Kardashian (και αυτή!). Χρειάζεσαι ένα ανοιχτό κι ένα σκούρο make up ή πούδρα (ανάλογα με το τι σε βολεύει) και η λογική είναι να βάζεις το σκούρο χρώμα στα σημεία που θέλεις να καλύψεις και το ανοιχτό στα δυνατά σου σημεία που θέλεις να φωτίσεις. Επίσης, αυτή η τεχνική έχει ως αποτέλεσμα το πρόσωπό σου να δείχνει τρισδιάστατο και πιο αδύνατο. 
http://fashionfrom-4.blogspot.gr/2015/10/contouring-5.html



Strobing


Τεχνική μακιγιάζ με έντονες λάμψεις στο πρόσωπο. Την λατρεύει η Gigi Hadid και δίνει ένα αποτέλεσμα υγείας. Την αποφεύγεις αν έχεις ρυτίδες, την λατρεύεις αν έχεις όμορφο, σφριγηλό πρόσωπο!




Hun


H σύγχρονη και πολύ stylish εκδοχή του top knot. Προκύπτει από τις λέξεις Half+bUN και ουσιαστικά κάνεις ένα μικρό top knot ενώ τα υπόλοιπα μαλλιά σου είναι κάτω.




Top knot


Χτένισμα που γίνεται στην κορυφή του κεφαλιού και πρόκειται γι'αυτόν τον πολύ stylish κότσο.



Baking


Τεχνική μακιγιάζ βάσει της οποίας αφήνεις ένα παχύ στρώμα πούδρας σε σκόνη για περίπου 20 λεπτά στο πρόσωπό σου και αφού έχεις κάνει τη βάση. Έπειτα αφαιρείς με ένα φαρδύ πινέλο. Σκοπός αυτής της τεχνικής είναι το μακιγιάζ σου να έχει μεγαλύτερη διάρκεια. 


Buffer


Λίμα τεσσάρων όψεν που λιμάρει και δίνει γυαλάδα στην επιφάνεια του νυχιού. Βασικό gadget αν τα νύχια σου ξεφλουδίζουν!




Babylights


Τεχνική βαφής που μιμείται το φυσικό ξάνοιγμα που έχουν από τον ήλιο τα μαλλιά των μικρών ξανθών κοριτσιών.



Sombre


Τεχνική βαφής που αποτελεί την σύγχρονη εκδοχή του ombre. Προκύπτει από τις λέξεις Soft+oMBRE και είναι η απαλή διαβάθμιση των χρωμάτων που δεν κάνει έντονο contrast με τη ρίζα. 


Micellar Water


Νεράκια ντεμακιγιάζ που κάνουν βαθύ καθαρισμό και είναι ιδανικά για λιπαρές αλλά και ευαίσθητες επιδερμίδες. Έχουν γίνει τάση στην Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια περίπου αλλά τα λατρεύουν οι Γαλλίδες χρόνια τώρα!





Squoval


Σχήμα νυχιών που είναι τετράγωνο με στρογγυλεμένες άκρες. Προκύπτει από τις λέξεις SQaure+ OVAL= squoval. 


Μπαλαγιάζ


Τεχνική βαφής σύμφωνα με την οποία περνάς το χρώμα στα μαλλιά με τα χέρια και όχι με αλουμινόχαρτα ή σκουφάκι. Σκοπός είναι το αποτέλεσμα να είναι πιο soft και φυσικό. 
Διάβασες εδώ τι μας είπε ο Νικόλας Βιλλιώτης για την τεχνική μπαλαγιάζ που προτιμούν οι stars!





0 σχόλια: