v

menu

STEP BY STEP : Πώς να κάνεις μια πλεξίδα ψαροκόκαλο;




What to know


Από την πρώτη στιγμή που την είδαμε να πρωταγωνιστεί στα catwalks την λατρέψαμε. Το επόμενο βήμα ήταν να την δοκιμάσουμε και έκτοτε έχει γίνει το αγαπημένο μας hair styling! Ο λόγος, βεβαίως, για την πλεξίδα... Τι θα έλεγες, όμως, να πηγαίναμε ένα ακόμη βήμα πιο πέρα; Κάνε κλικ στα επόμενα βήματα και δες πώς μπορείς να κάνεις την πλεξίδα ψαροκόκαλο.


Βήμα 1: το βούρτσισμα


Με μια βούρτσα αέρος χτενίζουμε τα μαλλιά με τρεις διαδοχικές κινήσεις από την κορυφή και προς τις άκρες. Έτσι, θα ξεμπερδευτούν εύκολα και δεν θα σπάσει η τρίχα.


Βήμα 2: το ίσιωμα


Αν έχεις πολύ σγουρά μαλλιά, ή μαλλιά που φριζάρουν, κάνε πρώτα ένα υποτυπώδες ίσιωμα με βούρτσα και σεσουάρ. Για να μην προκαλέσεις φθορά στην τρίχα, ψέκασε προηγουμένως στα μαλλιά σου μερικές σταγόνες νερού ή χρησιμοποίησε ένα spray κατά της θερμότητας όπως το Dove Heat Defence Therapy.


Βήμα 3: η πρέσα


Χωρίζουμε τα μαλλιά σε μικρότερες τούφες και τελειοποιούμε το ίσιωμα με μια πρέσα.


Βήμα 4: το κρεπάρισμα


Χωρίζουμε τα μαλλιά σε δύο μέρη από το κέντρο και προς τα πίσω. Ανασηκώνουμε τις τούφες που βρίσκονται στο κέντρο της κορυφής του κεφαλιού και κρεπάρουμε προσεκτικά, ώστε να μην σπάσουμε την τρίχα. 


Βήμα 5: διατηρώντας τον όγκο


Με μια χτένα στρώνουμε απαλά τις τούφες που έχουμε κρεπάρει. Σκοπός είναι να μην χάσουμε τον όγκο. 


Βήμα 6: η πλεξίδα


Ξεκινάμε από την κορυφή του κεφαλιού. Παίρνουμε τα μπροστινά μαλλιά, τα χωρίζουμε σε τρεις τούφες και ξεκινάμε να πλέκουμε. Η διαφορά της πλεξίδας ψαροκόκαλο από την κοινή πλεξίδα είναι ότι εδώ παίρνεις δύο λεπτές ακριανές τούφες και πλέκεις χιαστί ανά δύο ανάμεσα στη μία μεγάλη κεντρική τούφα. Έπειτα παίρνεις διαδοχικά τις δύο επόμενες πλαϊνές και συνεχίζεις με τον ίδιο τρόπο.


Βήμα 7: πλεξίδα σε όλο το μήκος


Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο σε όλο το μήκος των μαλλιών προς τις άκρες.


Βήμα 8: η λακ


Ψεκάζουμε από απόσταση με λακ για δυνατό κράτημα. Έτσι θα έχουμε πιο σταθερό αποτέλεσμα.


Η πλεξίδα ψαροκόκαλο είναι έτοιμη!



Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Εμάς μας αρέσει πολύ το ατημέλητο effect, αλλά αν θέλεις ένα πιο επιτηδευμένο αποτέλεσμα, μπορείς να βάλεις φουρκέτες στα σημεία που προεξέχουν τριχούλες. 

0 σχόλια: