v

menu

Ο σωστός τρόπος για να φοράμε την κρέμα μας





Προετοιμάζουμε το δέρμα με καθαρισμό του προσώπου με υγρό  gel ή γαλάκτωμα ανάλογα τον τύπο δέρματος και τόνωση με λοσιόν ή toner.

Σειρά έχει η κρέμα ματιών.Ιδανικά θα ήταν στην εν λόγω περιοχή να μην απλώσεις κανένα άλλο προϊόν προκειμένου να αποφύγεις έναν  ανεπιθύμητο ερεθισμό
Οι δύο τρόποι τοποθέτησης είναι:
1.      Με ταμποναριστές κινήσεις.
2.      Κυκλικά ακολουθώντας την φορά του φρυδιού, από τον έξω κανθό προς τον έσω κανθό, γιατί έτσι προλαμβάνονται οι ρυτίδες ή γεμίζουν με το προϊόν, ώστε η κρέμα να έχει το σωστό αποτέλεσμα.

Στο κινητό βλέφαρο δεν τοποθετούμε κρέμα.
Σειρά έχει το serum, το οποίο είναι προϊόν με πιο ελαφριά υφή αλλά και πιο δραστικά συστατικά που σκοπό έχουν να εισχωρήσουν στις βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος. Οι κινήσεις είναι ανοδικές και πάντα από μέσα προς τα έξω (πχ: από την μύτη προς τα αυτιά).Ο ορός τοποθετείται κάτω από την ενυδατική κρέμα για να μεγιστοποιήσει το αποτέλεσμά της. Χάρη στην ελαφριά υφή του δεν βαραίνει την επιδερμίδα ενώ ενυδατώνει το δέρμα εις βάθος. 
Tip: Δεν μπορείς να αντικαταστήσεις τον ορό με την ενυδατική κρέμα, γιατί ο ορός και η υπερσυμπυκνωμένη σύνθεσή του δρουν στις στοιβάδες εκείνες της επιδερμίδας που λαμβάνει χώρα η κυτταρική ανανέωση και όχι στην εξωτερική επιφάνεια μόνο. 

Ακολουθεί η κρέμα προσώπου με τον ίδιο τρόπο εφαρμογής. Δεν ξεχνάμε την περιοχή πάνω από το άνω χείλος.

Η περιποίηση περιλαμβάνει οπωσδήποτε λαιμό και ντεκολτέ. Στον λαιμό η κρέμα τοποθετείται ανοδικά από τη βάση του προς το πηγούνι.

Τέλος, το αντηλιακό είναι απαραίτητο σε καθημερινή βάση γιατί προστατεύει από την φωτογήρανση και τις επιβλαβείς δράσεις  που προκαλεί η ηλιακή ακτινοβολία.

0 σχόλια: