v

menu

Mυστικά για να εντοπίσετε το μακιγιάζ που ταιριάζει στο δικό σας τύπο προσώπου.



Μέτωπο
Πλατύ
Το πλατύ μέτωπο καλύπτεται ιδανικά με μια αφέλεια ή φράντζα. Αν δεν προτιμάτε την εναλλακτική του κουρέματος τότε πρέπει να σκιάσετε με μια σκούρα πούδρα από τις άκρες των κροτάφων μέχρι την γραμμή των μαλλιών και την περιοχή του αυτιού.

Μάτια
Καθοδικά μάτια
Η εξωτερική γωνία του κατεβαίνει προς τα κάτω. Χρησιμοποιείστε μια σκιά σε δύο τόνους ένα ανοιχτό και ένα πιο σκούρο της ίδιας απόχρωσης. Στο μακιγιάζ πρέπει να κυριαρχεί ο σκούρος τόνος. Σχηματίζετε με τη σκιά μια γωνία η οποία τελειώνει ανοδικά στο βλέφαρο. Διαγράψτε το περίγραμμα του άνω βλεφάρου με μια γραμμή eye-liner η οποία θα ξεκινάει λεπτή από την εσωτερική γωνιά του ματιού και παχαίνει σταδιακά από τη μέση του βλεφάρου έχοντας ανοδική τάση  λίγο πιο έξω από το βλέφαρου.

Πυκνόφθαλμα μάτια
Τα μάτια τα οποία είναι πολύ κοντά στην μύτη. Χρησιμοποιείτε σκιά σε δύο τόνους ανοιχτό και σκούρο. Δώστε έμφαση στην εξωτερική γωνία του ματιού με την πιο σκούρα σκιά. Για την βάση των βάση των βλεφάρων χρησιμοποιείστε μια ματ σκιά σε ανοιχτή απόχρωση. Από έξω προς τα μέσα απαλύνετε το σκούρο τόνο αναμειγνύοντας με το ανοιχτό τόνο. Η γραμμή του περιγράμματος πρέπει να ξεκινάει λεπτή από την εσωτερική γωνία και να παχαίνει σταδιακά προς την εξωτερική βγαίνοντας ανοδικά λίγο έξω από το μάτι, δημιουργώντας έτσι την εντύπωση μεγαλύτερης απόστασης.

Αραιόφθαλμα μάτια
Τα μάτια τα οποία έχουν μεγάλη απόσταση μεταξύ τους. Προτιμάτε την τεχνική του “smoky eyes”η οποία τονίζει το βλέμμα και το χρώμα των ματιών. Μην ξεχνάτε να τονίζετε τα τόξα των φρυδιών σας με μια ματ ανοιχτόχρωμη σκιά. Επίσης η γραμμή του περιγράμματος πρέπει να ξεκινάει λεπτή από τη μέση του βλεφάρου, να παχαίνει σταδιακά και να τελειώνει ανοδικά ακριβώς στο τέλος της εξωτερικής γωνίας.

Μικρά μάτια
Χρησιμοποιείστε eye-liner οι γραμμές που θα διαγράψετε κατά μήκος των βλεφαρίδων πρέπει να είναι παράλληλες και να μην τέμνονται. Τονίζετε με λευκό ή ιβουάρ το  διάστημα μεταξύ των γραμμών στην εξωτερική γωνία καθώς και κατά μήκος της φυσικής γραμμής των βλεφαρίδων.

Μύτη
Πλατιά
Για να φανεί η μύτη σας στενότερη χρησιμοποιείται ένα high lighter φωτίζοντας σε όλο το μήκος της μύτης μέχρι την άκρη της. Σκιάστε τις δύο πλαϊνές πλευρές της μύτης από την εσωτερική γωνία των ματιών μέχρι τις άκρες της με μια πούδρα ένα τόνο πιο σκούρο από την εσωτερική γωνία των ματιών μέχρι τις άκρες της χαμηλά.

Στραβή- γαμψή
Για να διορθώσετε την συγκεκριμένη ατέλεια πρέπει να φωτίσετε τα πλαϊνά της και να σκιάσετε στο κέντρο και κατά μήκος της.


Χείλη
Λεπτά χείλη
Ταμπονάρετε τα χείλη σας με πούδρα και make up. Ξεκινώντας από το V των χειλιών, σχεδιάζετε καινούργιο περίγραμμα μεγαλώνοντας τα χείλη, χωρίς όμως να ξεφύγετε από τη φυσική γραμμή τους και να αλλάζετε το σχήμα τους. Χρησιμοποιείστε ανοιχτόχρωμα κραγιόν και lip liners.

Χείλη με ρυτίδες
Ταμπονάρετε τα χείλη με πούδρα και make up. Τεντώνετε το κάθε σημεία που βάφετε. Σχεδιάζετε το περίγραμμα και χρησιμοποιείτε λιπαρό κραγιόν. Αποφύγετε τα σκούρα χρώματα και μακράς διαρκείας κραγιόν που διαγραφούν τις ρυτίδες.

Υπερβολικά στενό στόμα
Καλύπτεται με make up και πούδρα τα χείλη. Τοποθετείτε κραγιόν με το πινέλο σε μικρή ποσότητα. Σχεδιάζετε το περίγραμμα των χειλιών βγαίνοντας ένα χιλιοστό από τη φυσική τους  γραμμή. Σκουπίζετε ταμποναριστά με ένα χαρτομάντηλο. Ξαναβάζετε κραγιόν με πινέλο ακολουθώντας με ακρίβεια τη γραμμή του μολυβιού. Προτιμάτε σκούρα κόκκινα κραγιόν ή σε γήινες αποχρώσεις.

Πιγούνι
Μακρύ
Για να κοντύνετε το μακρύ πηγούνι σκιάζετε όλη την επιφάνεια του πηγουνιού και φωτίζεται στα πλαϊνά ώστε να δώσετε όγκο μάγουλα. Επίσης για να μειώσετε το μήκος του προσώπου χρησιμοποιείτε ρουζ στο κέντρο των ζυγωματικών.

Διπλοσάγονο
Χρησιμοποιείτε σκούρα πούδρα στο σημείο που συγκεντρώνεται ο όγκος του σαγονιού. Επίσης είναι σημαντικό να απλώνετε το ρουζ από τους κροτάφους και να καταλήγετε στα πλάγια του πηγουνιού.

Λαιμός
Κοντός λαιμός
Απλώνεται ένα τόνο πιο ανοιχτόχρωμο make up στο πάνω μέρος και με αυτό τον τρόπο ο λαιμός φαίνεται μακρύτερος.

Παχύς λαιμός
Απλώνεται ένα τόνο πιο ανοιχτόχρωμο make up από τη βάση των αυτιών μέχρι την κλείδωση σε σχήμα V. Χρησιμοποιείστε ένα  high lighter στο μέσο του V φωτίζοντας τη περιοχή και δίνοντας την αίσθηση ότι είναι πιο μακρύς και λεπτός.



Διορθώσεις ελαττωμάτων δέρματος
Ευρυαγγείες:
Πρόκειται για τις κόκκινες σπασμένες φλεβίτσες. Το πράσινο είναι συμπληρωματικό του κόκκινου για αυτό μαζί με τον make-up που θα χρησιμοποιήσετε για να έχει πλήρη κάλυψη πρέπει να χρησιμοποιήσετε πράσινο χρώμα. Επιλέξτε ένα ανοιχτόχρωμο make-up και ανακατέψετε το με πράσινο χρώμα( πωλείται στα καταστήματα με είδη επαγγελματικού μακιγιάζ). Η αναλογία είναι η εξής μια πινελιά πράσινο χρώμα με τρεις άσπρες. Απλώνετε το μείγμα ταμποναριστά με τα ακροδάχτυλα σας και αφήνετε να στεγνώσει. Τέλος «περνάτε» όλο το πρόσωπο με μια διαφανή πούδρα.

Λεύκη
Είναι λευκά σημάδια ή αλλιώς οι λευκοί λεκέδες του δέρματος. Για να καλυφθούν και να δημιουργήσετε μια σχετική ομοιομορφία στο πρόσωπο σας πρέπει να ανακατέψετε στο χέρι σας ανοιχτόχρωμο ρευστό make-up,με δύο πινελιές κίτρινο και τρεις  άσπρο χρώμα (πωλούνται στα καταστήματα με είδη επαγγελματικού μακιγιάζ). Απλώνετε το μείγμα με ένα σφουγγαράκι πάνω στους λεκέδες. Αφού στεγνώσει περνάτε με μια πούδρα ολόκληρο το πρόσωπο σας.

0 σχόλια: