v

menu

BEAUTY & MAKE UP TIPS





Το να κρατάς τα καλλυντικά σου στο μπάνιο είναι λάθος διότι η υγρασία του μπάνιου διαβρώνει τα καλλυντικά μας και τα κάνει πιο επιρρεπή σε μολύνσεις από βακτήρια. Η υγρασία μπορεί να στεγνώσει τελείως τα καλλυντικά μας και να κάνει την εφαρμογή τους δύσκολη.


Η πολύ πούδρα κάνει την όψη αφύσικη και μπορεί να σε κάνει να φαίνεσαι και μεγαλύτερη. Η πούδρα είναι καλή για να απλωθεί πάνω από το foundation ώστε να καλύψει ατέλειες. Όταν όμως βάλεις πολύ πούδρα εισχωρεί στις ατέλειες του προσώπου τονίζοντας έτσι ρυτίδες και σημάδια.


Το eye liner χρησιμοποιείται για να τονίσει την γραμμή του ματιού και το βλέμμα. Το πολύ eye liner όμως μπορεί να κλείσει το μάτι, να το κάνει να φαίνεται μικρότερο και αφύσικο. Αντί για eye liner μπορείς να χρησιμοποιήσεις σκιές για να δώσεις ένταση στο βλέμμα.

Πολλές φορές δεν φοράμε μάσκαρα ή φοράμε πολύ μάσκαρα. Η μάσκαρα τονίζει τις βλεφαρίδες αλλά η πολύ μάσκαρα τις βαραίνει και τις κολλάει μεταξύ τους. Ομως όταν δεν φοράς μάσκαρα το τελικό αποτέλεσμα είναι πιο φτωχό.

Πολλές γυναίκες προτιμούν την αδιάβροχη μάσκαρα αλλά η καθημερινή της εφαρμογή βαραίνει το μάτι και στεγνώνει τις βλεφαρίδες με αποτέλεσμα να αδυνατίζουν και να σπάνε.

Χρησιμοποιείς το ψαλίδι για να γυρίσεις τις βλεφαρίδες αφού βάλεις μάσκαρα. Αυτό είναι μεγάλο λάθος γιατί έτσι σπας και κόβεις τις βλεφαρίδες σου και φαίνονται μικρότερες. Γυριζεις πρώτα τις βλεφαρίδες και στην συνέχεια να βάλεις μάσκαρα.

Κοιμάσαι χωρίς να ξεβαφτείς και αυτό ειναι μεγα λαθος. Φράζεις τους πόρους του δέρματος ,δεν αναπνεει και δεν ξεκουραζεται.

Δεν καθαρίζεις τα πινέλα σου με αποτέλεσμα να φιλοξενούν πάνω πολλά μικρόβια. 

Ψάχνεις να βρεις το χρώμα που σου ταιριάζει σε foundation χρησιμοποιώντας το εσωτερικό του καρπού σου. Το σημείο εκείνο όπως και γενικά το χέρι μας έχει διαφορά στο χρώμα από το πρόσωπο με αποτέλεσμα να επιλέγεις την λάθος απόχρωση για το δέρμα σου.

Δεν δουλεύεις αρκετά το concealer με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μικρές γραμμές κάτω από τα μάτια. Αυτο που έχεις να κάνεις είναι αφού απλώσεις το concealer να εφαρμόσεις από πάνω λίγη πούδρα στην σωστή απόχρωση, έτσι θα θωρακίσεις την εφαρμογή του και δεν θα έχεις αυτό το ανεπιθύμητο αποτέλεσμα.

Λάθος απόχρωση στο concealer σου. Υπάρχουν δύο τύποι concealer ένα για την περιοχή κάτω από τα μάτια όπου η απόχρωση του πρέπει να είναι έναν τόνο πιο φωτεινή από το δέρμα σου και ένα για το υπόλοιπο πρόσωπο όπου πρέπει να ταιριάξεις με την απόχρωση του δέρματος σου κι να έχει ένα πιο ματ αποτέλεσμα.

Λάθος απόχρωση στο make up .Το αποτέλεσμα ειναι εντελώς αφύσικο και δημιουργεί διχρωμίες. Ζήτησε την καθοδήγηση ενός ειδικού όταν επιλέγεις ένα make up, ακόμα και την επί τόπου εφαρμογή του για να είσαι σίγουρη για την απόχρωση.

Κρατάς τα προϊόντα μακιγιάζ πολύ μεγάλο διάστημα. Ενδεικτικά τα περισσότερα προϊόντα έχουν μια διάρκεια ζωής από 12-24 μήνες εκτός από το eye liner και την μάσκαρα που έχουν διάρκεια ζωής περίπου στους 3 μήνες.

Λάθος primer σε σχέση με το foundation σου. Αν έχεις ένα foundation με βάση την σιλικόνη και χρησιμοποιήσεις ένα primer με βάση το λάδι το foundation σου δεν θα μείνει στη θέση του. 

Λάθος χρώμα στα φρύδια σου. Για σκούρα μαλλιά το καλύτερο είναι να επιλέξεις ενα μολύβι φρυδιών έναν με δύο τόνους πιο ανοιχτό χρώμα ενώ για ανοιχτόχρωμα μαλλιά επιλέγεις έναν με δύο τόνους πιο σκούρα απόχρωση.

 Εφαρμόζεις λάθος το μολύβι χειλιών ή δεν το εφαρμόζεις καθόλου. Το μολύβι των χειλιών όχι μόνο καθορίζει το περίγραμμα των χειλιών και τα κάνει να φαίνονται πιο γεμάτα αλλά σταθεροποιεί και το κραγιόν σου. Η σωστή εφαρμογή για το μολύβι χειλιών δεν είναι μόνο το περίγραμμα, πρέπει να γεμίσεις και το εσωτερικό των χειλιών σου προσφέροντας μια βάση για το κραγιόν σου, αφήνοντας όμως το κεντρικό σημείο των χειλιών σου άδειο ώστε να φαίνονται τα χείλη σου πιο σαρκώδη.

Μην το παρακάνεις με τις σκιάσεις στο πρόσωπο και με τις μπρονζέ αποχρώσεις. Οι σκιάσεις στο μακιγιάζ επιτρέπουν να σχηματίσουμε τις γωνίες του προσώπου αν όμως υπερβάλουμε το αποτέλεσμα θα φαίνεται πολύ αφύσικο.


Μην ξεχνάς την καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας σου.Μη βαριέσαι να πλένεις το πρόσωπο σου και να εφαρμόζεις τουλάχιστον μια ενυδατική κρέμα καθημερινά , Αυτο θα σου δώσει ένα λαμπερό και υγιές δέρμα και το μακιγιάζ σου θα στρώνει καλύτερα.

Number 1 ειναι η αντηλιακή προστασία. Ο ήλιος μπορεί να βλάψει ανεπανόρθωτα το δέρμα. Ποτέ μην ξεχνάς το αντηλιακό σου, ακόμα και τους χειμερινούς μήνες!

0 σχόλια: