v

menu

Τι σημαίνουν τα συστατικά που διαβάζεις στις κρέμες σου!


Απλά ενυδατικά στοιχεία


Πανθελόνη, ουρία, γλυκερίνη, aloe vera, shea butter, jojoba oil χρησιμοποιούνται ως απλά ενυδατικά στοιχεία.
Δοκίμασε την κρέμα προσώπου και ματιών Bepanthol Intensive.


Kojic acid (κοχικό οξύ)


Αναστέλει την παραγωγή μελανίνης οπότε οι δυσχρωμίες που εμφανίζονται μετά την δράση του ήλιου, λόγω ορμονικών διαταραχών, κύησης, λόγω λήψης φαρμάκου αλλά και μετά από φλεγμονώδεις διαταραχές μπορούν να αντιμετωπιστούν με την εφαρμογή του συστατικού αυτού. Το βρίσκεις κυρίως στις λευκαντικές κρέμες.
Δοκίμασε την λευκαντική κρέμα Even Better Clinical Dark Spot Corrector από την Clinique.


AHA ή οξέα φρούτων


Αυξάνουν την δραστικότητα των ενζύμων της επιδερμίδας, διεγείρουν την ανανέωση των κυττάρων της και επιπλέον προκαλούν σύνθεση νέου κολαγόνου και υαλουρονικού οξέος και απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα. Το δέρμα αποκτά ελαστικότητα, φωτεινότητα και οι δυχρωμίες μειώνονται.
Δοκίμασε την Sebium Global της Bioderma. Αποκλειστικά στα φαρμακεία.


Ρετινόλη ή βιταμίνη Α


Είναι το πιο γνωστό και δραστικό συστατικό αντιγήρανσης. Επιταχύνει την αναέωση των κυττάρων ενώ ταυτόχρονα ενισχύει την παραγωγή νέου κολαγόνου και υαλουρονικού οξέος. Επίσης, απομακρύνει τα επιφανειακά νεκρά κύτταρα και με αυτό τον τρόπο βλετιώνεται η υφή της επιδερμίδας, μειώνονται οι επιφανειακές ρυτίδες και δυσχρωμίες. Το δέρμα γίνεται πιο λαμπερό και φωτεινό.
Δοκίμασε την ολοκαίνουρια Total Age Correction της Lancaster. 


Υαλουρονικό οξύ


Βελτιώνει την ελαστικότητα και τον τόνο του δέρματος επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα και βαθιά ενυδάτωση. Αλλά επιπλέον επιταχύνει την ανάπλαση και επούλωση του δέρματος, συνεπώς το βρίσκουμε ως συστατικό σε αντιγηραντικές κρέμες αλλά και σε κρέμες που χρησιμοποιούνται ως επουλωτικές μετά από επεμβατικές και μη τεχνικές ανάπλασης του δέρματος, όπως είναι τα χημικά peeling, τα laser, η δερμοαπόξεση και η μεσοθεραπεία.
Δοκίμασε το serum Re-plasty Pro Filler της Helena Rubinstein.


Βιταμίνη Κ


Βοηθάει κυρίως στη μείωση των μαύρων κύκλων και του οιδήματος αλλά και στην λείανση των λεπτών ρυτίδων που εμφανίζονται συχνά γύρω από τα μάτια.
Δοκίμασε την κρέμα ματιών Version Vitamin K (€44.00). Αποκλειστικά στα φαρμακεία.


EGF (epidermal grown factor)


Είναι ένας αυξητικός παράγοντας που προσφέρει διέγερση και ανανέωση της επιδερμίδας. Η προσθήκη του στις κρέμες οδηγεί στην γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη ανάπλασή της.
Δοκίμασε την Rinergie Lift Volumentary της Lancome (€119)


Πεπτίδια


Έχουν αντιρυτιδική και συσφικτική δράση μέσω της ενίσχυσης του πολαπλασιασμού των ινοβλαστών. Στις κρέμες θα τα δεις να αναγράφονται και ως oligopeptide, tripeptide ή και antioxido peptide. 
Δοκίμασε το Strivectin- SD Power Serum for Wrinkles, αποκλειστικά στα Sephora.


Βιταμίνη Ε


Ανήκει στα αντιοξειδωτικά και ευνοεί την αναγέννηση του δέρματος χάρη στην ενυδάτωση και την παραγωγή κολαγόνου και ελαστίνης.
Δοκίμασε την Vitamin E Nourishing Night Cream της The Body Shop.



Βιταμίνη C ή ascorbic acid


Διεγείρει την φυσιολογική διαδικασία παραγωγής κολαγόνου και υαλουρονικού οξέος. Έχει αντιοξειδωτική δράση. Επίσης αναστέλει την παραγωγή μελανίνης οπότε συντελεί στον αποχρωματισμό και την πρόληψη των δυσρωμιών. Συνεπώς συμβάλει στην βλετίωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων έκφρασης οπότε η επιδερμίδα με τον τρόπο αυτό αποκτά λάμψη και φωτεινότητα.
Δοκίμασε την Powerful Strenght Line Reducing Concentrate από την Kiehl's (€55.00)


http://www.tlife.gr/

0 σχόλια: